Om mig

DSC_1008Her kan du læse om, hvad der førte mig til at blive osteopat og om mine uddannelser som henholdsvis osteopat, i Sensorisk Teater og som Council Guide.

BAGGRUND

At jeg i sin tid valgte osteopatien som levevej, er ikke en tilfældighed. Jeg har nemlig altid været både fascineret og optaget af, hvordan man i medicinens og videnskabens verden kan inkludere en egen forståelse for, hvordan kroppen fungerer. Måske fordi jeg som teenager i Indonesien oplevede, hvor stor en effekt osteopatien havde på min egen krop. Dengang led jeg af astma og gik regelmæssigt hos en osteopat, der med fokus på min kropsbevidsthed kunne hjælpe mig med en række gener affødt af min astma.

En bedre kropsbevidsthed kan medføre, at vi aktiverer kroppens sanser i vores dagligdag og i vores træning. Kropsbevidstheden kan handle om mange ting. For eksempel kan det være en forståelse for kroppens hukommelse af gamle skader, eller det kan være det faktum, at alle dele af kroppen hænger sammen, selvom den aktuelle problematik er isoleret til et område, fx lænden. Gennem en holistisk kropsbevidsthed kan vi få en mere hensigtsmæssig måde til ”at have det bedre” og til ”at være i bedre kontrol” over vores egen krop.

Jeg har været osteopat siden 1994, men min nysgerrighed på faget gør, at jeg til stadighed bliver ved med at videreuddanne mig.

I 1997 var jeg med til at etablere Dansk Osteopat Forening. Bl.a. fordi jeg sætter pris på faglig udvikling og på sparring med mine kollegaer i Danmark. Men også fordi osteopati er forholdsvis nyt i Danmark, og derfor fortjener et fagligt forum.

UDDANNELSE / OSTEOPAT

Osteopati er en fire årig uddannelse, og da jeg i sin tid valgte at læse til osteopat, var det ikke muligt at tage uddannelsen i Danmark. Derfor har jeg taget uddannelsen i London på British College of Naturopathy and Osteopathy, hvorfra jeg blev osteopat i 1994.

Efter uddannelsen i England arbejdede jeg to år i New Zealand.

Fra 2017 – 2019: En to årig videreudannelse med fokus på kvinders helbred. Women’s Health, Molinari Institute of Health, London.